Masa Chianti
fotografie www.instagram.com/_elis_a/
Masa Chianti
Teren presarat cu castele,
biserici, ferme si mori vechi
Protejate de sfanta de exceptie,
Vita de vie Sangiovese.
Arome
si
gusturi istorice:
Vin,
ulei si
vin sfant,
Carnati
si
renumita Finocchiona,
Cascaval,
Branza
de oaie sau branza
Toscana.
Admirabila
doamna
leguminoasa
Fasolea
Zolfino
Si
pretioasa colonie galbena,
Virtuos
Sofran.
De
la Firenze la Siena
Pe
strada Cocosului
Negru
Casnice
in
varsta
Transmit
din bucataria
traditionala.
Crostini
cu ficat, paine
prajita
cu
usturoi,
Si
varza
fiarta
in
timpul iernii
Paine
moale cu Busuioc in
timpul verii,
Taitei
cu gust de iepure, Pappa al Pomodoro
Friptura
de vanat,
Biftec de Fiorentina
Carnati
si
fasole, burta
tipic Fiorentina
Gura Doamnei,Castagnaccio, Zuccotto,
Panforte
Biscuiti,
Clatite,
Dulciuri de Carnaval si
migdal.
O mare bucurie sunt dulciurile
Cu gust si
forma,
Schiacciata
de Fiorentina sau cu struguri
Africani sau Poppe di Monaca.
poezie www.leonardomanetti.it
Commenti
Posta un commento